Munkáltatók részére fontos feladatok 2017. április hónapban

  1. Amennyiben a foglalkoztatottak tekintetében ügyfél-regisztrációs szervként kíván eljárni (ügyfélkapu –nyitás) úgy el kell végeznie az ehhez szükséges regisztrációs feladatokat. Lásd a Dokumentumok/Munkáltató/ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓS RENDSZERHEZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS DOKUMENTUMAI menüpontot.

  2. A foglalkoztatottakat tájékoztatni szükséges a jogszabályi változásokról, az őket terhelő kötelezettségekről. Lásd a Dokumentumok/Foglalkoztatottak/TÁJÉKOZTATÓK menüpontot. A Tájékoztató szövegében kismértékű módosításra került sor.

  3. Amennyiben a munkáltató úgy dönt, hogy az eHR-FORM alkalmazására kerül sor az adott szervnél ( foglalkoztatott részéről történő elektronikus iratküldés), akkor szükséges az eHR-FORM űrlap címzéshez a szervezet regisztrációjának elvégzése. Lásd a Dokumentumok/Munkáltató/EGYÉB menüpont eHR-FORM csatlakozási űrlapot.

  4. Az eHR-FORM alkalmazás a kapcsolati kód kialakításához technológiai okból nem lesz alkalmas, így a Belügyminisztérium lehetőséget biztosít a kapcsolati kódok tömeges legenerálására. Ennek a lehetőségnek az igénybevételével kapcsolatos tájékoztató, és minta dokumentumok elérhetőek a ehr.nisz.hu/Dokumentumok weboldalon a Kapcsolati kód generálás cím alatt.

  5. A honlapra felkerült ez e-KAT szoftver, telepítési útmutató és felhasználói leírása. Megtalálható a Linkek/Tananyagok/eKAT aláíró szoftver menüpontot alatt. 

  6. A honlapra felkerültek 2017. április 10-13. között tartott multiplikátorképzés ppt előadásai. Lásd a Dokumentumok/Foglalkoztatottak/TÁJÉKOZTATÓK menüpontot.